Permanente Make-up

Permanente make-up is er voor iedereen die er op elk moment van de dag (en nacht) er verzorgd uit wil zien, weinig tijd heeft of moeite heeft om zich op te maken. Ook kan er meer symmetrie verkregen worden.

Huidcomplicaties (ALLEEN GEZICHT)

Als u een huid heeft die gevoelig is voor complicaties zoals eczeem, psoriasis, keratose pilaris en dermatitis (dwz uw huid is voortdurend schilferend, jeukig of geïrriteerd),is de kans groot dat het pigment niet goed hecht in de huid.

Chronische aandoeningen

Hetzelfde geldt voor aandoeningen zoals chronische acne en rosacea. Bij deze huid type veroorzaakt gemakkelijk bloeden, wat opnieuw betekent dat uw huid de pigmenten slecht kan opnemen, wat invloed heeft op het resultaat.

Dermatitis (d.w.z. je huid is voortdurend schilferend, jeukend of geïrriteerd), dan is de huid niet geschikt voor pmu het kan zijn dat de pigment niet vasthoudt in de huid.

De huid kan gemakkelijk bloeden als het eenmaal geïrriteerd is, wat opnieuw betekent dat uw huid niet de kleur en het effect van de hairstroke techniek kan behouden.

Huiden met diepe rimpels moeten rekening houden dat de vorm kan vertekenen. Huiden met moedervlekken in de wenkbrauw kunnen en mogen wij niet in pigmenteren wij gaan dan ook om de moedervlekken heen. Houd u rekening met het resultaat. Wil u de moedervlek laten verwijderen raden wij dit aan om minimaal 2 maanden voor de pmu behandeling te doen.

Als uw huid grote/grove poriën heeft, met name in de regio van de wenkbrauwen en het voorhoofd (T-zone), zal de kleur waziger en in poedervorm kunnen op helen. Bovendien kan een te vette huid ervoor zorgen dat de hairstrokes kunnen vervagen en een ongewenst solide effect afgeven in plaats van een natuurlijk effect. De strokes kunnen meer in elkaar gaan uitlopen.

Dus, als u denkt dat u klaar bent voor een permanente make-up procedure, is het belangrijk om te weten dat de resultaten van je permanente make-up gebaseerd zullen zijn op de gezondheid en kwaliteit van uw huid. Resultaten zullen van persoon tot persoon verschillen, en als u een reeds bestaande huidaandoening heeft of medicijnen gebruikt, komt u mogelijk nog steeds in aanmerking voor een procedure, maar moet u uw verwachtingen aanpassen aan uw situatie. Zoals elke procedure, is elke persoon uniek en reageert anders.

Wat is Permanente Make-up?

Permanente Make-up is een pigment aanbrengen vlak onder het huidoppervlak. Door middel van een steriele ultradunne naald wordt er een huidvriendelijke vloeistof (pigment) in de huid gebracht. Wij van Beauty praktijk Coco Kuit maken alleen gebruik van goedgekeurde pigmenten.

Waarom PMU bij Beauty Praktijk Coco Kuit

Inmiddels hebben wij veel ervaring op dit gebied. Geregeld laten wij ons bijscholen en wij werken met de aller nieuwste apparatuur. Beauty praktijk Coco Kuit voldoet aan de strenge hygiëneregels van het Ministerie van Volksgezondheid en is daarom in het bezit van een verplichte vergunning. www.veiligpmu.nl

Waar moet ik op letten voor de behandeling?

Minimaal 24 uur van te voren geen alcohol nuttigen. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed zal hechten.

Is Permanente Make-up voor iedereen geschikt?

Helaas niet. Er zijn namelijk bepaalde ziekten of aandoeningen waarbij het een minder goed idee is. Dit geldt voor hemofilie, diabetes, chronische huidziekten zoals eczeem, pathologische wondgenezing, contactallergie, immuunziekten en hart- en vaatziekten. Ook bij het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals antistollingsmiddelen of bloedverdunners, kan er geen behandeling plaatsvinden. Twijfel je, neem dan vooraf contact op met de huisarts.

Gaat de huid zwellen tijdens de behandeling?

Afhankelijk van de behandeling en de huid kan er een eventuele zwelling optreden maar deze verdwijnt meestal binnen 24 uur. U kunt u dagelijkse activiteiten gewoon hervatten na de behandeling.

Wat is het verschil tussen PMU en een tatoeage?

Op het oog lijkt permanente make-up het zelfde als tatoeëren. Het grote verschil zit hem in het gebruik van de naalden en het pigment en de diepte van het ingebrachte pigment. Permanent make-up gaat tot de eerste huidlaag en bij tatoeëren gaat men in de derde huidlaag. Doordat bij tatoeage de naald dus dieper gaat wordt de pigment ingekapseld door vetcellen en daardoor zal deze dus veel langzamer vervagen. Het grote voordeel bij permanente make-up is juist dat het vervaagd zodat het na verloop van tijd nog aangepast kan worden.

Ik krijg binnenkort chemotherapie, is PMU iets voor mij?

Permanente make-up zorgt ervoor dat de wenkbrauwen nog steeds zichtbaar zijn wanneer uw eigen wenkbrauwharen uit gaan vallen na de chemotherapie. U kunt permanente make-up het beste laten aanbrengen voordat u aan de chemotherapie begint. Voor ons is het prettig dat wij u nog kunnen zien wanneer alle wenkbrauwhaartjes nog aanwezig zijn zodat we de behandeling hierop kunnen aanpassen. Wij vragen wel om goedkeuring van uw behandelend arts (oncoloog) mede doordat hij of zij dan ook direct op de hoogte van de behandeling is die u wilt ondergaan.

Is het slim om vlak voor een zonvakantie PMU te laten zetten?

Nee, want in de eerste vijf dagen na de behandeling mogen de wenkbrauwen niet in aanraking komen met zon, zee en chloorwater.

Hoelang blijft de PMU mooi?

De aangebrachte kleur vervaagt door natuurlijke opname en vernieuwing van de huid. Ook hoe u met de pmu omgaat, gaat u veel in de zon of onder de zonnebank zal de pmu sneller vervagen. Indien u uw pmu wilt onderhouden kunt u na 1 à 3 jaar de kleur laten opfrissen. Hierdoor blijft de kleur van uw pmu mooi.

Kan ik contactlenzen dragen tijdens en na de behandeling?

Alleen tijdens het plaatsen van de eyeliner mag u geen contactlenzen dragen tijdens de behandeling. Indien U contactlenzen draagt, breng Uw bril mee de dag van de behandeling. Contactlenzen kunt U weer dragen wanneer er geen korstjes meer zijn.

Doet het pijn?

Daarover zijn de meningen verdeeld! De één vergelijkt het zetten van de hairstrokes met het gevoel tijdens het epileren , de ander vindt het iets pijnlijker. Wilt u een verdoving tijdens de behandeling dan kunt u *EMLA crème verkrijgen bij de apotheek op vertoon van een recept van uw huisarts. Een tube van 5 ml is voldoende voor 2 behandelingen. De EMLA crèmemag u één uur a ander half uur voor de behandeling aanbrengen.

Krijg ik altijd garantie op de behandeling die ik onderga?

Op de behandeling die u bij ons ondergaat krijgt u garantie. Indien u bij een ander een behandeling heeft ondergaan en bij ons een nabehandeling of correctie wilt laten uitvoeren wordt geen garantie verleend op het resultaat. Men weet immers niet hoe de pigmenten, die de vorige behandelaar heeft gebruikt reageren.

Zijn de naalden Hygienisch?

Bij elke behandeling wordt er nieuwe steriele naald gebruikt. De naald word vlak voor de pigmentatie uit de steriele verpakking gehaald. Ook bij de tweede behandeling word er wederom een nieuwe naald gebruikt. Wij zij GGD gecertificeerd en werken uitsluitend volgens de richtlijnen van de GGD.

Nabehandeling

Zoals elke cosmetische ingreep is de procedure van permanente make-up een proces waarbij enig geduld betracht zal moeten worden. Maar ook dat wordt beloond en na een week is er al een prachtig resultaat zichtbaar. Meteen na de behandeling kan het pigmenteerde gebied er wat donker, dik en wat onnatuurlijk uit zien. Schrik hier niet van, na 1 week word dit minder. De komende weken zal de kleur iets verzachten en een natuurlijk uiterlijk krijgen.

Vanaf de 3e dag zullen er pigmentkorstjes ontstaan. Deze mag u er niet afkrabben, doet u dit toch dan kunnen er ontstekingen ontstaan of het kleurpigment kan met de korst verdwijnen. De pigmentkorstjes zullen vanzelf loslaten als de huid eronder begint te genezen.

Na de behandeling krijgt u een nabehandelingkaartje mee, waarop staat vermeld hoe u de behandelde huid moet verzorgen de dagen na uw behandeling. U ontvangt van ons een creme. U dient de behandelde huid 1 dag droog te laten, dus geen water, niet zwemmen, sauna enzovoort. TIP: Was uw haar voor uw permanente make-up behandeling! Smeert de huid dan maar een keer per dag in (wenkbrauwen en ogen) Te veel vaseline onttrekt namelijk enigszins iets van het pigment uit de huid.

OPENINGSTIJDEN
Maandag 10:30 - 17:00u
Dinsdag 10:30 - 17:00u
Woensdag gesloten
Donderdag 10:30 - 17:00u
Vrijdag 10:30 - 17:00u
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten
ADRES

Vaartplein 7a
2691 AJ 's-Gravenzande

0174 237 313
cocokuit@live.nl

Copyright © 2009 tot heden, Beauty Praktijk (Schoonheidssalon) Coco Kuit
Powered by Xenodesign