Permanente Make-up

Wenkbrauwen zijn het belangrijkste onderdeel van het gezicht, ze geven het gezicht expressie en uitstraling. Voor een natuurlijk effect worden de eigen wenkbrauwhaartjes niet weggehaald, wel wat buiten het model valt.

Dunne en onregelmatige wenkbrauwen worden gecorrigeerd, ook kan er meer symmetrie verkregen worden. Eventuele littekens in de wenkbrauwen kunnen eventueel met permanente make-up worden gecamoufleerd.

Twijfelt u of de pmu wat voor u is en u heeft lichtje haartjes van u zelf? Maak eerst een afspraak voor het epileren en verven voor sommige mensen is dit al een gewenst effect.

Hoe gaat de behandeling te werk?

Voor we starten met de pigmentatie zal er eerst een informed consent (vragenlijst) samen met u door genomen worden. De tweede stap is het bepalen van de vorm van de wenkbrauwen. Hierbij wordt rekening gehouden met de vorm van uw gezicht en uw wensen. Met speciale meetinstrumenten wordt de perfecte vorm uitgemeten en getekend met een speciaal potlood. Het tekenen neemt veel tijd in beslag. Voor de eerste behandeling wordt 2 uur ingeboekt.

Na de eerste behandeling volgt er een nabehandeling (binnen 4 tot 8 weken) in deze behandeling word er gekeken of de kleur en/of de vorm bijgewerkt moeten worden, deze behandeling duurt ongeveer een uur.

Wilt u na de tweede behandeling de kleur of vorm toch nog aangepast hebben rekenen wij €85,- voor nog een derde behandeling (binnen 4 tot 8 weken indien nodig).

Hairstroke techniek

Wat is de hairstroke techniek? De hairstroke techniek, ook wel de haartjes techniek genoemd, is er voor de zeer natuurlijk ogende wenkbrauwen. Met een flinterdunne naald wordt een wenkbrauw gecreëerd door haartjes “te tekenen” (eigenlijk pigmenteren) in de huid. Doordat er haartjes bij jouw echte wenkbrauw haren worden getekend zal het resultaat zeer natuurlijk zijn.

Deze techniek is uitsluitend voor een droge huid.

Powder brows

De volgende techniek wordt ook veel gebruikt in onze praktijk, de powder- ofwel schaduwtechniek. Misschien doe je het zelf al, het inkleuren van de wenkbrauwen met een wenkbrauwpoeder of potlood. Nou dat is eigenlijk wat deze schaduwtechniek is. Met deze techniek wordt de wenkbrauw letterlijk ingeschaduwd. Doordat de schaduw verschillende sterktes in kleur kan hebben, kan er een mooie overloop van licht naar donker gecreëerd worden. Er ontstaat hierdoor een natuurlijke zachte wenkbrauw. Er wordt geen strakke lijn getekend maar juist een soort schaduw waardoor het lijkt alsof je de wenkbrauwen met poeder hebt aangezet. Maar deze techniek kan ook goed gebruikt worden voor diegene die graag een wat meer aanwezige wenkbrauw wenst.

Wanneer wordt deze techniek gebruikt? Deze techniek zien we veel terug komen bij mensen met een wat rijpere of vette huid of een huid met grove poriën. Daarnaast ook bij vrouwen waarbij de wenkbrauwen dun en licht zijn geworden. Ook voor diegene die graag wat meer aanwezige wenkbrauwen wenst is deze techniek uiterst geschikt.

Hoe werkt het genezingsproces van powderbrows?
  • Dag 1-3: eerste paar dagen lijkt de kleur erg donker.
  • Dag 4-10: barsten en plekken (geen kleur onder de plekken).
  • Dag 11-28: haast geen kleur/vorm te zien.
  • Dag 29-35: kleine lichte waas te zien.
  • Dag 36-50: kleur en vorm beter zichtbaar.

Eerste sessie: 30% zichtbaar resultaat.
Na bijwerken: 70% zichtbaar resultaat.

Hoe werkt het genezingsproces van hairstokes?
  • Dag 1-3: de kleur woede de eerste paar dagen donkerder. 
  • Dag 4-10: korstjes, velletjes en plekken (geen kleur onder de plekken).
  • Dag 11-28: géén kleur/vorm te zien.
  • Dag 29-35: de kleur komt licht naar boven.
  • Dag 36-50: kleur en vorm beter zichtbaar.
Bijwerken

Zeer vette huid: 
Tot 6 maanden 

Vette tot normale huid:
6 - 9 maanden
10 - 14 maanden

Droge tot zeer droge huid:
15 tot 24 maanden

De houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon en kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt, snel of veel bloedt tijdens de behandeling, erg blond bent, of een lichte kleur laat toepassen. Wij raden aan met eigen lichte wenkbrauwhaartjes de wenkbrauwen te verven dit voor het beste resultaat(verf verkrijgbaar in de praktijk)

Wanneer wordt deze techniek gebruikt? Deze techniek zien we veel terug komen bij mensen met een wat rijpere of vette huid of een huid met grove poriën. Daarnaast ook bij vrouwen waarbij de wenkbrauwen dun en licht zijn geworden. Ook voor diegene die graag wat meer aanwezige wenkbrauwen wenst is deze techniek uiterst geschikt.

Chronische aandoeningen

Hetzelfde geldt voor aandoeningen zoals chronische acne en rosacea. Bij deze huid type veroorzaakt gemakkelijk bloeden, wat opnieuw betekent dat uw huid de pigmenten slecht kan opnemen, wat invloed heeft op het resultaat.

Dermatitis (d.w.z. je huid is voortdurend schilferend, jeukend of geïrriteerd), dan is de huid niet geschikt voor pmu het kan zijn dat de pigment niet vasthoudt in de huid.

De huid kan gemakkelijk bloeden als het eenmaal geïrriteerd is, wat opnieuw betekent dat uw huid niet de kleur en het effect van de hairstroke techniek kan behouden.

Huiden met diepe rimpels moeten rekening houden dat de vorm kan vertekenen. Huiden met moedervlekken in de wenkbrauw kunnen en mogen wij niet in pigmenteren wij gaan dan ook om de moedervlekken heen. Houd u rekening met het resultaat. Wil u de moedervlek laten verwijderen raden wij dit aan om minimaal 2 maanden voor de pmu behandeling te doen.

Als uw huid grote/grove poriën heeft, met name in de regio van de wenkbrauwen en het voorhoofd (T-zone), zal de kleur waziger en in poedervorm kunnen op helen. Bovendien kan een te vette huid ervoor zorgen dat de hairstrokes kunnen vervagen en een ongewenst solide effect afgeven in plaats van een natuurlijk effect. De strokes kunnen meer in elkaar gaan uitlopen.

Dus, als u denkt dat u klaar bent voor een permanente make-up procedure, is het belangrijk om te weten dat de resultaten van je permanente make-up gebaseerd zullen zijn op de gezondheid en kwaliteit van uw huid. Resultaten zullen van persoon tot persoon verschillen, en als u een reeds bestaande huidaandoening heeft of medicijnen gebruikt, komt u mogelijk nog steeds in aanmerking voor een procedure, maar moet u uw verwachtingen aanpassen aan uw situatie. Zoals elke procedure, is elke persoon uniek en reageert anders.

Wat is Permanente Make-up?

Permanente Make-up is een pigment aanbrengen vlak onder het huidoppervlak. Door middel van een steriele ultradunne naald wordt er een huidvriendelijke vloeistof (pigment) in de huid gebracht. Wij van Beauty praktijk Coco Kuit maken alleen gebruik van goedgekeurde pigmenten.

Waarom PMU bij Beauty Praktijk Coco Kuit

Inmiddels hebben wij veel ervaring op dit gebied. Geregeld laten wij ons bijscholen en wij werken met de aller nieuwste apparatuur. Beauty praktijk Coco Kuit voldoet aan de strenge hygiëneregels van het Ministerie van Volksgezondheid en is daarom in het bezit van een verplichte vergunning. www.veiligpmu.nl

Waar moet ik op letten voor de behandeling?

Minimaal 24 uur van te voren geen alcohol nuttigen. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed zal hechten.

Is Permanente Make-up voor iedereen geschikt?

Helaas niet. Er zijn namelijk bepaalde ziekten of aandoeningen waarbij het een minder goed idee is. Dit geldt voor hemofilie, diabetes, chronische huidziekten zoals eczeem, pathologische wondgenezing, contactallergie, immuunziekten en hart- en vaatziekten. Ook bij het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals antistollingsmiddelen of bloedverdunners, kan er geen behandeling plaatsvinden. Twijfel je, neem dan vooraf contact op met de huisarts.

Gaat de huid zwellen tijdens de behandeling?

Afhankelijk van de behandeling en de huid kan er een eventuele zwelling optreden maar deze verdwijnt meestal binnen 24 uur. U kunt u dagelijkse activiteiten gewoon hervatten na de behandeling.

Wat is het verschil tussen PMU en een tatoeage?

Op het oog lijkt permanente make-up het zelfde als tatoeëren. Het grote verschil zit hem in het gebruik van de naalden en het pigment en de diepte van het ingebrachte pigment. Permanent make-up gaat tot de eerste huidlaag en bij tatoeëren gaat men in de derde huidlaag. Doordat bij tatoeage de naald dus dieper gaat wordt de pigment ingekapseld door vetcellen en daardoor zal deze dus veel langzamer vervagen. Het grote voordeel bij permanente make-up is juist dat het vervaagd zodat het na verloop van tijd nog aangepast kan worden.

Ik krijg binnenkort chemotherapie, is PMU iets voor mij?

Permanente make-up zorgt ervoor dat de wenkbrauwen nog steeds zichtbaar zijn wanneer uw eigen wenkbrauwharen uit gaan vallen na de chemotherapie. U kunt permanente make-up het beste laten aanbrengen voordat u aan de chemotherapie begint. Voor ons is het prettig dat wij u nog kunnen zien wanneer alle wenkbrauwhaartjes nog aanwezig zijn zodat we de behandeling hierop kunnen aanpassen. Wij vragen wel om goedkeuring van uw behandelend arts (oncoloog) mede doordat hij of zij dan ook direct op de hoogte van de behandeling is die u wilt ondergaan.

Is het slim om vlak voor een zonvakantie PMU te laten zetten?

Nee, want in de eerste vijf dagen na de behandeling mogen de wenkbrauwen niet in aanraking komen met zon, zee en chloorwater.

Hoelang blijft de PMU mooi?

De aangebrachte kleur vervaagt door natuurlijke opname en vernieuwing van de huid. Ook hoe u met de pmu omgaat, gaat u veel in de zon of onder de zonnebank zal de pmu sneller vervagen. Indien u uw pmu wilt onderhouden kunt u na 1 à 3 jaar de kleur laten opfrissen. Hierdoor blijft de kleur van uw pmu mooi.

Kan ik contactlenzen dragen tijdens en na de behandeling?

Alleen tijdens het plaatsen van de eyeliner mag u geen contactlenzen dragen tijdens de behandeling. Indien U contactlenzen draagt, breng Uw bril mee de dag van de behandeling. Contactlenzen kunt U weer dragen wanneer er geen korstjes meer zijn.

Doet het pijn?

Daarover zijn de meningen verdeeld! De één vergelijkt het zetten van de hairstrokes met het gevoel tijdens het epileren , de ander vindt het iets pijnlijker. Wilt u een verdoving tijdens de behandeling dan kunt u *EMLA crème verkrijgen bij de apotheek op vertoon van een recept van uw huisarts. Een tube van 5 ml is voldoende voor 2 behandelingen. De EMLA crèmemag u één uur a ander half uur voor de behandeling aanbrengen.

Krijg ik altijd garantie op de behandeling die ik onderga?

Op de behandeling die u bij ons ondergaat krijgt u garantie. Indien u bij een ander een behandeling heeft ondergaan en bij ons een nabehandeling of correctie wilt laten uitvoeren wordt geen garantie verleend op het resultaat. Men weet immers niet hoe de pigmenten, die de vorige behandelaar heeft gebruikt reageren.

Zijn de naalden Hygienisch?

Bij elke behandeling wordt er nieuwe steriele naald gebruikt. De naald word vlak voor de pigmentatie uit de steriele verpakking gehaald. Ook bij de tweede behandeling word er wederom een nieuwe naald gebruikt. Wij zij GGD gecertificeerd en werken uitsluitend volgens de richtlijnen van de GGD.

Nabehandeling

Zoals elke cosmetische ingreep is de procedure van permanente make-up een proces waarbij enig geduld betracht zal moeten worden. Maar ook dat wordt beloond en na een week is er al een prachtig resultaat zichtbaar. Meteen na de behandeling kan het pigmenteerde gebied er wat donker, dik en wat onnatuurlijk uit zien. Schrik hier niet van, na 1 week word dit minder. De komende weken zal de kleur iets verzachten en een natuurlijk uiterlijk krijgen.

Vanaf de 3e dag zullen er pigmentkorstjes ontstaan. Deze mag u er niet afkrabben, doet u dit toch dan kunnen er ontstekingen ontstaan of het kleurpigment kan met de korst verdwijnen. De pigmentkorstjes zullen vanzelf loslaten als de huid eronder begint te genezen.

Na de behandeling krijgt u een nabehandelingkaartje mee, waarop staat vermeld hoe u de behandelde huid moet verzorgen de dagen na uw behandeling. U ontvangt van ons een creme. U dient de behandelde huid 1 dag droog te laten, dus geen water, niet zwemmen, sauna enzovoort. TIP: Was uw haar voor uw permanente make-up behandeling! Smeert de huid dan maar een keer per dag in (wenkbrauwen en ogen) Te veel vaseline onttrekt namelijk enigszins iets van het pigment uit de huid.

OPENINGSTIJDEN
Maandag 10:30 - 17:00u
Dinsdag 10:30 - 17:00u
Woensdag gesloten
Donderdag 10:30 - 17:00u
Vrijdag 10:30 - 17:00u
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten
ADRES

Vaartplein 7a
2691 AJ 's-Gravenzande

0174 237 313
cocokuit@live.nl

Copyright © 2009 tot heden, Beauty Praktijk (Schoonheidssalon) Coco Kuit
Powered by Xenodesign